posari

 

Hegemonia: Jalkapalloherruus jäi Kemiin

Tornio, Tapani Juusola (Pohjolan Sanomat)


Kuva: Nina Susi
PS Kemin pelaajat juhlivat 1-0 -osumaa runsaslukuisen kemiläiskatsomon edessä.

Vasta toisella jaksolla Meri-Lapin hegemoniaottelu pääsi kunnolla vauhtiin ja lähes kaksituhatpäinen yleisökin sai Pohjan Stadionilla rahoilleen vastinetta.

Heti puoliajan jälkeen Tornion Pallo -47:n Ilari Nikula oli tehdä avausosuman, mutta hän hukkasi tuhannen euron paikkansa. Verkko soikin sitten toisessa päässä kun TP -puolustajat Ilja Fomitshev ja Anatoli Bulgakov törmäilivät keskenään ja Palloseura Kemin Denis Santos pääsi ampumaan rangaistusalueelta pallon takanurkkaan ohi tyhjää haroneen TP-vahti Artur Konden.

Kotijoukkueen tasoitus tuli parikymmentä minuuttia ennen loppua. Ensimmäisen ottelunsa TP-paidassa pelannut Vladimir Kilikevitsh otti Nikulan syötön rinnalla alas ja ampui tippuvan pallon voimalla verkkoon. Neljä minuuttia myöhemmin kemiläisten nopea hyökkäys toi johtomaalin. Ethie tykitti pallon ylärimaan ja jatkopalloon pääsi Tim Johansson, jonka kosketus vei pelivälineen hitaasti lipuen yli maaliviivan.

Päästä päähän vauhdilla kulkenut toinen jakso sai hienon päätöksen. Ensin PS Kemin maalivahti Sami Mäkipörhölä torjui upeasti Kilikevitshin lähivedon ja pari minuuttia myöhemmin Patrick Samba vippasi selkä maaliin päin lähietäisyydeltä pallon ohi Mäkipörhölän.

- Piste ei tyydytä. Se on kyllä hyvä, että joukkue nousee kaksi kertaa tappioasemasta. Mutta meillä oli niin paljon paikkoja, että meidän olisi pitänyt tehdä enemmän kuin kaksi maalia, TP-47:n valmentaja Oleg Eprintsev harmitteli.


Kuva: Nina Susi
TP-47:n Ilja Fomitsev(vas.) ja Gaston Bindzi pitivät PS Kemin Denis Santosin pihdeissä tässä tilanteessa. Kerran Santos kuitenkin onnistui maalinteossa.

Kemiläisleirissä tyytyväiset tunnelmat

- Piste lämmittää. Kemiläiset ja Kings -kannattajat saavat olla ylpeitä näistä pojista. He laittavat itsensä täysillä peliin. Minä ainakin olen iloinen ja jälleen kerran ylpeä poikien esityksestä, PS Kemin valmentaja Ilkka Marttila kiitteli.

Marttila intoutui myös hehkuttamaan Meri-Lapin herruutta. Heinäkuussa PS Kemi voitti Sauvosaaressa TP:n 1-0 ja nyt 2-2 -tasapelin myötä herruus jäi Kemiin.
- Me olemme Meri-Lapin mestareita ja sitä ei kukaan voi ottaa meiltä pois, Marttila painotti.

Eprintsev yritti nostaa myös oman joukkueensa häntää.
- Vielä on pelejä sarjassa jäljellä ja voimme nousta PS Kemin ohi. Oma tavoitteeni on, että TP-47 nousee viiden parhaan joukkoon. Oikeastaan sekä TP:n että PS Kemin pitäisi kuulua tässä sarjassa viiden parhaan joukkoon. PS Kemi on yksi parhaista ellei paras erikoistilannejoukkue tässä sarjassa.

Hyvä syke

Ottelun kummatkin jaksot alkoivat TP-47:n hallinnalla ja kapellimestarina hääri jälleen kerran Luis Vanderlei. Kotijoukkueen taistelija ja paras pelaaja oli kuitenkin kentille loukkaantumisen jälkeen palannut Jussi Hakasalo. Samaa roolia menestyksellä PS Kemissä teki Arto Hakala.

- Alussa näkyi se, että TP:llä oli tuoreet jalat ja meillä alla kova ottelu. Siinä suhteessa olimme vähän perässä koko ajan, Marttila myönsi.

Pelissä nähtiin paljon harhasyöttöjä puolin ja toisin, mutta syke oli hyvä - ainakin jälkimmäisellä jaksolla. Varsinkin TP-47 syttyi kunnolla ensi kertaa tällä kaudella kotikentällään.

- Hyvä syke. Tällaisia pelejä pitäisi olla vähän enemmän, TP-47:n manageri Kari Vaaltokin huikkasi taiston tauottua.

Pettymystä ja tyytyväisyyttä

Jari Stolt

Tornio

Ristijakoiset olivat TP-47:n Jussi Hakasalon ja PS Kemin Arto Hakalan keskikenttätyömyyrien mietteet ottelun jälkeen.

Hakasalo oli iloinen, kun joukkue pystyi kaksi kertaa tulemaan tasoihin tappioasemasta. Siihen ilonaiheet suunnilleen jäivätkin.
- Nyt saimme tsempin siirrettyä kentälle asti. Se ei riittänyt kuin yhteen sarjapisteeseen, joten olen erittäin pettynyt lopputulokseen. Se on myönnettävä, että Kemi vei tämän kauden keskinäisissä otteluissa. Onnittelut siitä heille, Hakaslo totesi.

Vaikka torniolainen oli pettynyt mies, silti hän löysi joukkueensa otteista paljon hyvääkin.
- Kenttä on niin huonossa kunnossa, että vain Luis Vanderlein taidot riittävät siinä. Joukkueena pelasimme niillä eväillä, millä olisi pitänyt pelata koko kausi. Myös vahvistukset onnistuivat tekemällä meidän maalit, Hakasalo sanoi.

Hakalan ilme oli huomattavasti iloisempi kuin Hakasalon pistejaon jälkeen.
- Välillä tuntui, että olemme ihan pihalla. Olihan tämä torniolaisten hallintaa, joten pelitapahtumiin nähden pisteeseen pitää olla tyytyväinen. Vastustaja pystyi rakentamaan peliä, kun taas vedimme palloa päätyyn, Hakala mietiskeli.

Kemiläisten tilanne sarjataulukossa on vakaa, eikä suurempaa hätää tällä hetkellä ole.
- Suhteellisen rauhassa saamme seuraavat pelit pelata. Vieraista otamme ainakin yhden voiton, sillä olemme hallinneet pelejä vieraskentillä, Hakala laskeskeli.


|| Uutiset | Faktat | Edustusjoukkue | Kausi 2008 | Historia | Tilastot | Juniorit | Johtokunta |Tukijoukot ||

RM © 2000 - 2008