Aikido

Aikido on vauhdikas budolaji, joka sopii kaiken ikäisille ja kokoisille. Aikidon kehittäjä on japanilainen Morihei Ueshiba (1883-1969). Hän harjoitteli elämänsä aikana useita erilaisia taistelutaitoja. Tärkeimmät aikidon syntymiseen vaikuttaneet taidot ovat perinteinen japanilainen jujutsu-tyyli Daito ryu aiki-jutsu sekä vanhat miekkailutyylit Kashima Shinto ryu ja Goto-ha Yagyu Shingan ryu. Aikidoon kuuluvat muun muassa ranne- ja kyynärlukot, sidonnat sekä heitot. Lajissa harjoitellaan sekä aseettomasti, että miekalla (ken), kepillä (jo) ja puukolla (tanto).

Kemissä aikidoa on harjoiteltu vuodesta 1991 lähtien. Aluksi aikidoa harjoiteltiin Kemin karate seura Gorein alaisuudessa, mutta jo vuona 92 perustettiin oma seura. Alku vuosina harjoiteltava tyylisuunta oli Shin Shin Toitsu Aikido, joka vaihtui parin vuoden harjoittelun jälkeen Zaidan Hōjin Aikikai aikidoksi. Tänä päivänä harjoituksia ohjaavat 4-3 Danin mustat vyöt sekä muut kokeneemmat treenaajat. Tämän lisäksi seurassamme vierailee vuosittain kokeneita lajin ammattilaisia ohjaamassa seminaareja. Seuramme kotidojo (harjoitussali) sijaitsee Tervahallin kuntosalissa (2. kerros). Kemin aikidoseura järjestää vuosittain kaksi peruskurssia, mutta mukaan voi tulla milloin vain!


Aikidon peruskurssi

Kemin Aikidoseura järjestää aikidon peruskurssin 8.9.2016. Harjoituspäivät ovat Tiistai klo 18.30 ja torstai klo 18.30 Kemin tervahallin (Prisman pihalla) kuntosalilla 2.krs. Lisätietoja
sami.posti(at)@gmail.com
tai käymällä seuran facebooksivuilla